Dans som underholdning

Danseforestillinger og show

oslo-melaDans er utrolig vakkert å se på, uansett hvilken type dans det er snakk om og hvilken musikk som spilles i bakgrunnen. Nei, vi snakker selvsagt ikke om de primitive dansetrinnene du ser på det lokale diskoteket. Her snakker vi profesjonell dans, fremført av ekstremt kyndige mennesker med god forståelse for musikk generelt. Dansere er alltid ettertraktet, og får masse jobb på en rekke ulike begivenheter verden rundt, samt musikkvideoer. Hver gang det er konsert, fremstilling eller show på gang, vil du se danserne jobbe hardere enn hardt for å tilfredsstille publikum. Spesielt er det moro å se dansekonkurranser live, med flere ulike profesjonelle dansere som kjemper i kampen om de ulike utmerkelsene. Mange liker også å ta turen til internasjonale danseshow, der tradisjonell dans fra ulike land fremføres, med passende musikk i bakgrunnen. Dette gjelder spesielt Mela-festivalen i Oslo, der minoritetsungdom får vise frem dansene fra sine egne land. For selv om dans er i stadig utvikling og evolusjon, bevares alle de tradisjonelle rytmene og stegene gjennom årene, for deretter å bli fortalt og vist videre til de som har interesse for sine røtter og sin kultur. De største danseforestillingene her i Norge foregår i Oslo, men du kan også finne spennende oppvisninger på Riddu Riddu-festivalen i Nord-Troms hvert eneste år, samt på diverse dansearrangement forskjellige steder i landet.

Konkurranser og TV-show

Det er selvsagt ekstra kult å se dans bli fremført live, siden du kan kjenne hver note på egen kropp og følge med på akkurat de detaljene du ønsker, i stedet for å forholde deg til en TV-skjerm. Derimot har diverse dansekonkurranser og TV-show fått stor oppslutning de siste årene, med millioner av seere verden rundt. Dette fordi man kan lene seg tilbake i sofaen og følge med på heltene gjennom TV-en, noe som gjør det langt enklere å ta sin danseinteresse til et nytt nivå. Mange har for eksempel valgt å ta opp hver eneste episode av Skal vi danse – det populære TV-programmet kommer neppe bli borte med det samme etter det gedigne seertallet vi ser hvert eneste år. Skal vi danse har blitt såpass populært at enkelte nettstedet til og med har begynt å legge ut odds på deltagerne! Ja, det betyr at du faktisk kan vinne penger ved å kalkulere vinnersjansene til de ulike danserne på egen hånd. Kjenn deg som et ekte jurymedlem og finn et lønnsomt sted å plassere pengene dine via http://norgecasinos.com/. Der får du samtidig en oversikt over gode bonuser du kan dra nytte av – bruk mulighetene du får servert, og se om du ikke kan doble formuen din ved å bruke hørselen og synet til å evaluere de ulike deltagerne. Populariteten rundt dansefilmer og TV-show har gått verden rundt, og en rekke YouTube-klipp har bevist hvor langt utviklingen har kommet. Folk danser stadig mer på jordkloden, en bra tendens som kun sprer positivitet og livsglede!

Dansefilmer

step-up-Akkurat som TV-show og diverse konkurranser, er dansefilmer stadig populært. Helt siden Footloose og Dirty Dancing dukket opp på 80-tallet, har det blitt stadig flere dansefilmer å se på kinolerretene verden rundt. Hvert år ser vi flere gode filmer med dans i sentrum, og hver gang en slik film blir en kassasuksess, ser vi en boom i dansekurs landet rundt. Save the Last Dance, Step Up-filmene, Stomp the Yard, You Got Served – fra årtusenskiftet og videre har vi sett flere dusin gode dansefilmer dukke opp på lerretene. Enkelte filmer har mer fokus på historien enn på selve dansen – Black Swan er et godt eksempel på en fantastisk god film som ikke fokuserer utelukkende på dans selv om den handler om livet rundt en scene. Snakker vi dans som yrke, dans som livsstil, er det Center Stage som kan sies å være den beste dansefilmen, på samme linje som Dirty Dancing og Step Up. Her fokuserer regissørene nettopp på danseteknikken og på livet som danser. Slik får dansespirer et innblikk i deres fremtidige liv, og kan altså velge tidlig om dette er noe for dem.