Aloha! Cluster Pays

For alle som er litt bevandret i verden av spilleautomater er NetEnt et velkjent og kjært navn. Den svenske utvikleren har i en årrekke overrasket spillere på nettcasinoer med den ene fantastisk spilleautomaten etter den andre. Selskapet har vunnet en rekke priser, og det vell fortjent. Det knytter seg alltid stor spenning til lanseringen av nye automater fra NetEnt, og da de meldte at en ny automat de hadde gitt navnet Aloha! Cluster Pays var like rundt hjørnet, ventet en verden av spillere i spenning. Aloha! Cluster Pays er en fargesprakende automat hvor NetEnt tar en med til den vakre og forlokkende øya Hawaii.

Spillopplevelsen

Når man spiller Aloha! Cluster Pays kan man ikke unngå å føle at man blir transportert til de vakre sydhavsøyene. Her møter man umiddelbart sol, sommer, hvite sandstrender, nydelige blomster og selvsagt en stor smilende Tiki-statue. Det blir bare ikke mer Hawaii enn dette. Utviklerne har til og med fått med den nasjonale vulkanparken i bakgrunnen. Som det meste NetEnt har gjort de siste årene er også Aloha! Cluster Pays en sann fryd for øynene, men hvordan er det med spillopplevelsen?

Det første man legger merke til er at de klassiske hjulene man ser på en automat er borte. På Aloha! Cluster Pays er de erstattet med store klosser med symboler som nærmest ramler ned fra himmelen, litt som under et vulkanutbrudd. Det fungerer så det synger etter. Det andre man ikke kan unngå å legge merke til, er at designerne har gjort selve spillet langt mindre enn vanlig, og dermed har man langt mer plass til å leke seg med bakgrunnen. Dette smarte trekket gjør at automaten i langt større grad “selger” historien. Man kan nærmest føle sandkorna mellom tærner. Alle symbolene på klossene er som hentet rett ut av kulturen på Hawaii. Her snakker vi flotte fargerike blomster, tiki-statuer, kokosnøtter og ananas. Når klossene ramler ned på skjermen gjelder det som navnet på automaten tilsier, å danne clusters, eller klynger som vi sier på norsk. Desto større klynger med like symboler, desto større gevinster. For at symbolene skal skape en klynge som gir en gevinst er det nok at de henger sammen. Det vil si at to symbol kan lande på “hjul” 1, mens man får tre symboler på hjul 3 og 4 symboler på det siste hjulet. Så lenge symbolene stopper slik at det er kontakt mellom dem, vinner man. Det øker også spenningen at klossen kommer hulter til bulter, så de siste tre symbolene kan gjerne lande før de første tre er på plass. En ekstra faktor som er utrolig morsom er tiki-statuen som feirer alle gevinster sammen med en. Desto større premien blir, desto glader blir han. Her snakker vi gitarspill og huladansing på høyt nivå.

Spesialsymboler og funksjoner

Aloha! Cluster Pays kommer med flere flotte funksjoner og selv om man kan si at klyngene alene gir nok spenning og action, har NetEnt mer på lager. Gratisspinn, Sticky win re-spins og en wild formet som et spørsmålstegn følger også med på denne herlige forfriskende automaten. Når en klynge oppstår vil Sticky win re-spins-funksjonen utløses helt tilfeldig og alle symbolene i klyngen blir stående fast, mens resten av klossene spinner igjen. Om nye symboler kommer til klyngen, vil også de bli sittende fast mens de andre spinner videre. Antall spinn er like tilfeldig som funksjonen selv, men her er det meget gode muligheter for betydelige gevinster.

Hva gjelder gratisspinn kan man vinne opp til 12 stykker i slengen og de kommer alle med en automatisk “drop-funksjon” hvor alle symboler med lav verdi fjernes automatisk. I tillegg får man alltid et ekstra spinn om siste gratisspinn ikke gir gevinst. Man spinner faktisk videre til man får en gevinst til. Var det noen som sa Aloha!?