Norsk musikk i spill

EA Sports leder an

easElectronic Arts, bedre kjent som EA Games, er en av verdens mest kjente utviklere av dataspill. De har lansert så mange store titler at man ikke hadde fått plass til dem alle på et loft. Bare FIFA-serien er et kapittel for seg selv, med titalls spill der moderne teknologi og stadig bedre grafikk alltid frydet sportsfrelste mennesker verden rundt. Flere norske artister har fått være med på å lage musikk til FIFA-spillene. Röyksopp, Datarock, Surferosa og Animal Alpha har vært med på ett av NHL-spillene. EA Sports hjelper artister med å nå ut til massene, de skal ha takk for hjelpen med å sette våre egne norske band på verdenskartet. Datarock har imponert spesielt, med over åtte titler for EA Games. Flere av disse artistene har forresten blitt hørt på NRK Urørt, en kul konkurranse som hjelper musikere med å bli oppdaget.

Spillmusikk en viktig faktor

Det er liten tvil om hvor viktig musikken er når vi snakker om spill. Musikken må være så godt tilpasset som mulig for å gjøre helheten perfekt. Ingen spillopplevelse er komplett uten god spillmusikk. Dette gjelder ikke bare spill man kjøper på butikken – også for casino online som tilbyr spilleautomater og en hyggelig opplevelse med spill. Gratisspill på nettet bør ha god bakgrunnsmusikk for å skape den rette atmosfæren, ellers vil spilleren straks merke at noe er feil. Klarer spillutvikleren å gjenskape den perfekte stemningen ved bruk av både det visuelle og hørselen, blir spillet straks en hit. En rekke gode eksempler eksisterer allerede, det er bare å prøve ut et populært spill online.

Kygos og Aurora på FIFA16

Når FIFA16 kom ut ble hyllene tømt samme dag og ivrige fotballelskere skyndte seg hjem for å sette i gang. Norske FIFA-spillere fikk seg sikkert en overraskelse når de merket at både Kygo og Aurora var med på musikklisten. De norske artistene bidro med sangene ID og Conqueror – to gode låter som sikkert vil selge kjempemange singler.